Sportsmen

“You are sportsmen dancing””, my classical ballet teacher, Frédéric Lazzarelli told us referring to sport comptetitions where you meet also quite negative energies.

But dance is an art. It’s an art even the professionals of high level can perform automatically. Yoga as well can be practiced in an automatic way or like a sport.

In their essence, dance and yoga are mysterious paths like life is mysterious and they can be approached like that. Yoga is something you listen to, open yourself to and then maybe it opens to you. It’s the self-abandonment to discover our divine nature. Our efforts are of no use if we are not humble and open.

13265840_10154174571319061_1494611096306753523_n-1

LES SPORTIFS DE LA DANSE

“Vous êtes des sportifs de la danse!”, nous grondait mon professeur de danse, Frédéric Lazzarelli, en faisant allusion aux sports compétitifs dans lesquels l’énergie est souvent négative.

La danse, c’est un art. C’est un art, que même les professionnels de haut niveau peuvent faire automatiquement. Le yoga aussi peut être pratiqué automatiquement ou comme un sport.

Mais dans leur essence aussi bien la danse que le yoga sont des chemins mystérieux comme la vie est mystérieuse et ils peuvent être vécus comme ça. Le yoga, c’est quelque chose qui s’écoute et qui par une écoute sincère se révèle peut-être. C’est un abandon de soi pour découvrir sa divinité. Si nous ne sommes pas humbles et ouverts, nos efforts ne servent à rien.

URHEILIJAT

“Olette tanssivia urheilijoita!”, heitti balettiopettajani Frédéric Lazzarelli liikkumistamme katsoessaan. Hän viittasi urheilukilpailujen henkeen, jossa on monesti myös negatiivista latausta.

Mutta tanssi on taidetta. Se on taidetta, vaikka myös arvostetut ammattitanssijat voivat suorittaa sitä automaattisesti. Joogaakin voi suorittaa automaattisesti tai urheillen.

Kuitenkin sekä tanssi että jooga ovat mystisiä teitä itseemme aivan kuten elämä on mystinen. Jooga on kuuntelua ja avautumista ja vain silloin se saattaa avautua meille. Kysymys on itsestä luopumisesta, jotta voimme löytää jumalallisen luontomme. Jos emme ole nöyriä ja avoimia, ei ponnisteluistamme ei ole tässä mielessä mitään hyötyä.

Photo by Minna Nuotio

4 thoughts on “Sportsmen

 1. Kaunis kirjoitus Anne. Oma tanssinopettajani usein sanoo, että “Kuuntele rytmiä, tunne rytmi, elä rytmiä ja liikettä!”. Olen tuon saman ajatuksen liittänyt omaan joogaharjoitukseen, erityisesti hengitykseen. Olen itse omassa harjoituksessani kokenut, kun kuuntelee hengitystä, tuntee sen rytmin, elää sitä ja “sitoo” sen liikkeeseen, tuntuu harjoitus jotenkin elävämmältä. En oikein osaa kuvailla sitä. Jotenkin tuota rytmin elämistä voi yrittää myös yleisemmin ulottaa elämän sykkeeseen ja pulssiin. Arki ja arjen sattumukset sekä elo tuntuvat saavan uutta “ulottuvuutta” kokemuksellisella tasolla. En tarkoita, että olisin jotenkin edistyksellisempi tai parempi kuin muut, mutta kokemusarsenaali (jos voisi sellaiseksi kutsua) laajenee, tai niin ainakin kuvittelen. Uskon, että ymmärrät mitä tarkoitan. 🙂

  Like

  • Kiitos näistä ajatuksista, Sari!

   Ihan samoja asioita tunnen itsekin tanssissa ja joogaharjoituksessa. Elämä on rytmiä ja liikettä ja me voimme löytää niitä itsestämme. Elämän sykkeen takanakin on rytmejä. Eivätkä ne lopu tästä maailmankaikkeudesta. Miten ihmeellistä!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s